Zo onderhoud je je stoffen zetel optimaal

Een stoffen zetel is prachtig, maar vergt wel wat onderhoud wil je er zo lang mogelijk van genieten. De stof goed beschermen is essentieel. Bij ETC zijn we gek van stoffen zetels en geven we graag mee hoe je ze optimaal onderhoud. 

Ga voor de Protexx behandeling

Een nieuwe stoffen zetel? Speel op zeker en laat je zetel meteen behandelen met Protexx. Deze beschermlaag beschermt je zetel tegen indringen van vuil en en vloeistoffen. Een druppeltje wijn of een toastje dat net de mond niet haalt, hoeft dan geen ramp te zijn. Je geniet van een onzichtbare bescherming die toch al snel een 5-tal jaar meegaat. Zo voorkom je tegen een zeer betaalbaar prijskaartje vlekken, een hele geruststelling. 

Dagelijks onderhoud van je zetel

Moet je elke dag zwoegen om je zetel te verzorgen? Nee, natuurlijk niet. Klop de rug- en zitkussens dagelijks even op en krijg de reflex dat je de stof even glad strijkt. Plooien en kreuken hangen samen met het type stof en zijn soms onvermijdelijk, maar dat maakt het ook charmant. 

Wekelijks onderhoud van je zetel

Ga wekelijks eens met de stofzuiger over de zetel en vergeet de hoekjes en spleten niet. Zuig niet te hard, want daar gaat de stof soms van opwollen. Soms vormt een kruimeldief nog de beste oplossing. Trouwens, maak je toch een vlek, ga er dan niet over wrijven, maar dep. ook dit voorkomt opwollen. Een microvezeldoekje met wat sop kan wonderen doen. 

Jaarlijks onderhoud
van je stoffen zetel

Eén keer per jaar kan je stoffen zetel wel een grondige onderhoudsbeurt verdragen. Er zijn heel wat verzorgingsproducten die daarvoor perfect dienst doen. Heel wat stoffen salons hebben afneembare hoezen. Lees goed het label om te kijken hoe je ermee om moet gaan. Ook droogschuim kan een optie zijn als er geen afneembare hoezen zijn. Heb je je zetel intensief gereinigd, behandel je salon dan opnieuw. 

Andere zaken om rekening mee te houden

Heb je net een nieuwe stoffen zetel, houd dan rekening met volgende tips: 

  • Kijk uit met scherpe voorwerpen, een scheur is er sneller dan je denk, zeker bij fijne stoffen.
  • Een nieuwe jeans? Opletten, want de stof kan nog pigment afgeven en je zetel blauw kleuren. 
  • Staat je zetel in de volle zon? Verkleuring is dan niet uitgesloten. Misschien zoek je beter een ander plekje of zorg je voor verduistering. 
  • Huisdieren laat je maar beter niet in de zetel.

Advies op maat bij de aankoop van je stoffen zetel?

Nog geen zetel gekocht, maar overweeg je een stoffen zetel? Spring eens binnen bij ETC. We denken graag met je mee en hebben heel wat stoffen zetels in ons aanbod. We denken graag met je mee en matchen de zetel met jouw interieur. Het spreekt voor zich dat we je ook kunnen voorzien van de nodige tips en tricks voor het onderhoud van de stof en de juiste producten in huis hebben. 

ETC interieur & meer

ETC Slaap- en relaxcomfort

Contactformulier