Zo kies jij de perfecte zitbank

Toe aan een nieuwe zitbank? Zet je dan maar even neer, want de keuze is enorm. Maar hoe pluk je nu uit dit fenomenale en vaak overweldigende aanbod, nu net die sofa uit die perfect bij je past. Wel, wij geven je alvast een aantal tips mee die je helpen bij het selecteren van je nieuwe sofa.

Tip 1 /
Houd rekening met de afmetingen van je zitbank

Fan van een enorme zitbank? Geweldig, maar past deze zetel qua formaat ook in de voorziene ruimte? De afmeting van je woonkamer bepaalt het ideale formaat van je bank. Meet dus voor je een bankstel gaat uitkiezen altijd eerst even je woonkamer op. Houd bij het kiezen van je sofa ook op de verhoudingen tussen beide, je wil immers niet dat je bank al te overheersend is of in het niets valt. 

Previous
Next

Tip 2 /
Denk functioneel

Waar staat de tv, wat zijn de zichtlijnen en waar zitten de lichtpunten? Een zitbank moet mooi ogen, maar ook het praktische aspect is belangrijk. Aan de hand van de zichtlijnen kun je bepalen waar je bank komt en daar het model aan aanpassen. Houd ook rekening met deuren en looproutes. Het moet allemaal ook praktisch blijven. 

Tip 3 /
Hoeveel zitplek heb je nodig?

Definieer hoeveel zitplaatsen je nodig hebt. Is je bank de enige zitplek of ga je aanvullen met andere opties? Moet er ook een hond of kat in de zetel die wat ruimte nodig heeft? Stuk voor stuk logische vragen die de keuze van je sofa bepalen. Er zijn tegenwoordig trouwens heel wat leuke apps die je laten spelen met de indeling van je woonkamer. Zeker het proberen eens waard om zicht te krijgen op de mogelijkheden.

Tip 4 /
Probeer uit en ga voor comfort

Een prachtig strakke bank kan een hel zijn om op te zitten. Bepaal voor jezelf hoeveel comfort je wenst en hoe je de bank gaat gebruiken. Languit liggen of strak rechtop zitten: het maakt een wereld van verschil. Niet alleen de zachtheid speelt een rol, ook de diepte van de zetel houd je maar beter in de gaten. Een bijkomende tip? Ga in elke bank minimaal 3 minuten zitten voor de aankoop, zo voel je meteen welk vlees je in de kuip hebt. 

Tip 5 /
Laat je charmeren
door de uitstraling

Ongetwijfeld heb je een voorkeur voor een bepaalde woonstijl en je smaak bepaalt voor een groot stuk de keuze van je zitbank. Zowat alle banken zijn te verkrijgen in heel wat leersoorten en stoffen en ook de poten kunnen vaak aangepast worden. Kijk ook altijd verder dan het model dat je in de showroom of het internet ziet staan: er zijn waarschijnlijk tientallen andere opties mogelijk. 

Laat je adviseren bij ETC

De zekerste manier om de perfecte zetel te kiezen? Uittesten en je laten adviseren. Wel, dat is exact wat we bij ETC al jaren doen. Wij staan voor wonen op maat en advies op maat. Wij willen dat je je thuis voelt in je interieur. Wij helpen je graag bij je totaalinrichting, maar net zo goed kies je bij ons een fantastisch zitbank uit, zonder meer. Wij hebben een ontzettend uitgebreid aanbod klaarstaan voor jou. We gidsen je door de mogelijkheden en helpen je een stijlvolle en weloverwogen keuze te maken. Weet trouwens dat ook maatwerk perfect mogelijk is! Spring zeker eens binnen, we staan voor je klaar. 

ETC interieur & meer

ETC Slaap- en relaxcomfort

Contactformulier