Waarom jij kiest voor parket?

Is je totaalinrichting toe aan een nieuwe vloer? Dan is parket een verstandige keuze. Heel wat mensen kiezen al jaren voor parket en houten vloeren blijven eigentijds. Wij zetten alvast enkele goede redenen op een rijtje om je te laten charmeren door parket. 

De voordelen van een parketvloer

Het leukste aan parket? De warme uitstraling en de sfeer die parket schept. Er zijn heel wat houtsoorten beschikbaar en je vindt dus vast wel een tint naar je smaak. Bovendien kun je ook met de motieven spelen: van Hongaarse punt tot bijvoorbeeld visgraat. Ga je voor parket, dan kies je voor duurzaamheid en een natuurlijk materiaal dat lang meegaat. Zeker de dag van vandaag een onmiskenbaar pluspunt. 

Makkelijk te herstellen

Toch een probleempje met je parket, dan vormen herstellingen vaak helemaal geen probleem. Oude parketvloeren kunnen opgeschuurd worden en van een nieuwe afwerkingslaag voorzien. Om optimaal van je parketvloer te genieten is het wel belangrijk deze je deze goed goed onderhoud. 

Ook op het vlak van isolatie zit je gebeiteld met een parketvloer. Het voelt ook effectief warm aan, al moet je wel even opletten wanneer je je parket wil combineren met vloerverwarming. Laat je alvast grondig adviseren. 

Als laatste geven we je nog even mee dat parket een verstandige investering is. Een kwalitatieve parketvloer vormt een investering, maar schept wel meerwaarde bij een eventuele doorverkoop. Heel wat mensen vallen voor de charmes van een doorleefde parketvloer. 

Waarom parket
links laten liggen?

Ben je niet van plan wat tijd te stoppen in het onderhoud van je vloer, dan is parket misschien niet de beste keuze. Regelmatig moet je parket reinigen en ook de afwerkingslaag kan om de zoveel tijd wel een opfrisbeurt gebruiken. Het leggen van parket brengt ook achteraf dus wel wat kosten met zich mee.

Vorige
Volgende

Wat duurder, maar je zit goed voor jaren

Parket is niet goedkoop, waardoor uiteindelijk heel wat mensen naar laminaat grijpen. Ga je toch voor parket en wil je deze prachtige vloeren ook in vochtige ruimtes, laat je dan goed adviseren. Niet elke houtsoort voelt zich daar thuis. Ook op het vlak van afwerking stelt dit wel enkele extra eisen.

Ga voor ETC
en KA-parket

Bij ETC werken we al jaren samen met KA-parket, een garantie op perfect geplaatste parketvloeren. Wij denken graag met je mee over de optimale totaalinrichting van je woning en daar verdient parket zeker een plaatsje in. Kom de collectie ontdekken in onze showroom! 

ETC interieur & meer

ETC Slaap- en relaxcomfort

Contactformulier