Waarom een relax in jouw
woning hoort?

Een relax enkel voor ouderen? Vergeet het maar! Tegenwoordig zijn er ontzettend moderne modellen vol technologie, toeters en bellen. Een relax is er voor elke smaak, zowat elk budget en past in elke woning. Waarom ook jij zwicht voor het comfort en gebruiksgemak van een kwalitatieve relax? Wel, wij geven je alvast enkele doorslaggevende redenen. 

Kies voor een manueel of
elektrisch verstelbaar systeem

Kies voor een manueel of elektrisch verstelbaar systeem

Relaxzetels zijn er in zowel manuele uitvoering als met elektrisch verstelbare systemen. Deze laatste zijn dan weer verkrijgbaar met of zonder oplaadbare accu. Wil je nog meer gebruiksgemak en mogelijkheden, dan kies je voor het laatste systeem. Zo verstel je alles makkelijk en vaak ook snel. 

Zitten op jouw maat

Heel wat relaxen kunnen perfect op je zithouding, lichaamsgewicht, lengte en nog meer parameters afgestemd worden. Zo vind ook jij ongetwijfeld de perfecte zithouding, die niet belastend voor je is, maar juist ontspannend werkt. Meerdere rugstanden, een voetsteun, een hoofdsteun die kan aangepast worden: de mogelijkheden zijn enorm. Probeer zeker je favoriete modellen eens uit. Zo merk je meteen in welke relax je je comfortabel voelt. 

Met of zonder
liftende functie

Als jongeling of jonge senior let je waarschijnlijk eerder op het design, maar weet dat er ook relaxen zijn met een sta op-functie. Deze functie helpt je comfortabeler weer op te staan: een genot op latere leeftijd. Het prijsverschil is vaak niet enorm, dus deze optie valt zeker te overwegen.

Bekijk ook de bekleding

Stof of leder? Ga er maar vanuit dat een relaxstoel met kwalitatief leder heel lang meegaat en makkelijk is in onderhoud. Maak je veelvuldig gebruik van je relax, dan gaat stof wat sneller slijten en je hebt er ook meer onderhoud aan. Goedkopere modellen zijn vaak uitgevoerd in lederlook. Ze zijn wel makkelijk in onderhoud, maar gaan merkelijk langer mee. Bovendien voelt de bekleding vaak kil aan in de winter en zeer warm in de zomer. 

Een ingebouwde voetenbank
of apart?

Heel wat relaxfauteuils hebben een ingebouwde voetenbank. Het onderste gedeelte van de zetel is dan verstelbaar. Je kunt opteren voor een relax met een verstelbare voetenbank, maar ook een apart exemplaar is mogelijk.

Kun je wat hulp gebruiken bij het kiezen van je relaxzetel?

Wens je een relaxzetel en kun je wel wat hulp gebruiken bij de keuze? Of misschien vraag je je wel af welke relax perfect in je interieur past? Bij ECT adviseren we je met plezier. Wedden dat dit je favoriete zetel wordt? 

ETC interieur & meer

ETC Slaap- en relaxcomfort

Contactformulier