Tips bij het kiezen van je keukenindeling

Een nieuwe keuken kiezen is pure fun, maar hoe ga je ze indelen? Het indelen van je nieuwe keuken kan wat puzzelwerk vergen, maar je denkt er maar beter goed over na. Een keuken gaat heel wat jaren mee en met de juiste indeling werkt het allemaal net wat vlotter. 

Bepaal de vorm

Een L-vorm, een keuken met eiland of eerder een beperkte rechte keuken? Dit is vaak de eerste keuze die je moet maken. Hoe groter de ruimte, hoe makkelijker kiezen, want dan zijn de mogelijkheden quasi onbeperkt. Meet goed op, maak desnoods een tekening op schaal en laat je eventueel ondersteunen door professionals. Het formaat van je keuken is bij voorkeur perfect in harmonie met de rest van je leefruimte en woning. We spenderen met zijn allen meer tijd in de keuken, dus maak deze zo ruim en aangenaam mogelijk. 

Het belang van de driehoek

De drie essentiële items in je keuken? De kookplaat, de koelkast en de spoelbak. Hoe beter de indeling en hoe minder afstand je moet overbruggen: hoe makkelijker je in je keuken werkt. Een afstand groter dan 8 meter tussen deze onderdelen is uit den boze, maar daar moet je natuurlijk al wat ruimte voor hebben … Ga in elk geval voor een handige en strategische positionering, zodat je niet te veel meters moet afleggen. Beperk ook het bukken. 

Het ideale keukenapparatuur

Het werkblad is het centrale uitgangspunt voor je andere toestellen. Plaats je oven op gelijke hoogte met je werkblad of net iets hoger, zo hoef je je niet te bukken. Het midden van je koelkast komt ook ongeveer overeen met de hoogte van je werkblad. Een goede keukenadviseur zal ook altijd rekening houden met de lengte van de gebruikers van de keuken. Lange mensen hebben een andere hoogte nodig dan kleinere. 

Bij ETC denken we mee

Bij ETC zijn we thuis in keukens op maat. Wij gaan voor een praktische en mooie keuken die je verwachtingen overtreft. Bij ons geen standaard verhaal, maar advies op maat. Je keuken is te belangrijk om er geen aandacht aan te besteden. Als interieurinrichters bekijken we graag jouw situatie en passen we naadloos de perfecte keuken in. Van keuze tot plaatsing en alles daartussen? Laat het maar aan ons over. Voor je het weet beschik jij over een nieuwe keuken op maat, waar je met plezier heel wat tijd in doorbrengt. 

ETC interieur & meer

ETC Slaap- en relaxcomfort

Contactformulier