Sfeer scheppen in je interieur?
Dat doe je zo!

Een prachtige kast, een fancy eettafel en bijpassende stoelen? Geweldig, maar om echt een gezellige sfeer te scheppen heb je meer nodig. Enter accessoires en leuke decoratie. In deze blog geven we je alvast een aantal tips mee om instant sfeer te scheppen in je interieur. Zo wordt het nog aangenamer wonen! 

Tip 1 l Kies eens voor
ronde vormen

Wist je dat ronde en organische vormen voor meer sfeer en gezelligheid zorgen? Vaak zijn kamers al rechthoekig en een interieur bestaat uit veel vierkante/rechthoekige elementen. Met ronde accessoires zoals poefjes, tafeltjes en krukjes breek je de hokjessfeer en breng je meer gezelligheid. 

Tip 2 l Juiste lampen
doen wonderen

Prachtige sierkussens, sfeervolle kaarsen, … ze geven allemaal wat extra’s aan je interieur, maar bij deze keuze van je lampen sta je maar beter wat langer stil. Verlichting maakt of breekt de sfeer in je woning. Ga voor zowel functionele verlichting als sfeervolle verlichting die al dan niet te dempen valt. Kies voor lichtbronnen met warm licht, anders wordt het al snel kil in je woning. 

Tip 3 l Mix & match

Echt gezellig wordt het pas als alle accessoires netjes op elkaar zijn afgestemd. Heb je er zelf geen oog voor, laat je dan adviseren. Kussens, plaids, de vloerkleden en planten hebben een grote invloed op de sfeer. Maar ook een vaas met bloemen, stijlvolle kaarsen en andere decoratieve elementen hebben impact. 

Tip 4 l Vergeet de gordijnen niet

Vaak over het hoofd gekeken en meestal niet goedkoop: gordijnen. De juiste gordijnen zorgen voor gezelligheid en geven extra cachet aan de ruimte. Stoffen gordijnen brengen warmte in je interieur en kunnen ook kleur brengen op een subtiele manier. 

Tip 5 l (Geur)kaarsen voor het echte thuisgevoel

Kaarsen en sfeer gaan hand in hand. Elke kaarshouder heeft een eigen uitstraling en zelfs als kaarsen niet branden zorgen ze nog voor sfeer. Een dienblad met kaarsen in verschillende hoogtes is altijd een succes. Kaarsen hoeven niet enkel mooi te ogen, ze kunnen ook lekker ruiken. Van goed ruikende kaarsen word je blij en ze kunnen voor een unieke huisgeur zorgen. Verschillende seizoenen vragen om verschillende geuren, zodat je perfect kunt variëren. 

Tip 6 l Sierkussens
als sfeermaker

Door verschillende vormen sierkussens te combineren creëer je een speels effect. Werk maximaal met een 3-tal verschillende kleuren en varieer met effen en een print. Weet dat ook sierkussens over verschillende vullingen kunnen beschikken, waarbij het ene materiaal al comfortabeler is dan het andere. 

Advies nodig bij het inrichten van je woning?

Bij ETC kun je niet enkel voor je meubels terecht, we staan je ook met raad en daad bij, bij het inrichten van je woning. We hebben een ruime collectie accessoires die van je huis helemaal een thuis maken. Indien gewenst kunnen we zelfs je woning van A tot Z inrichten en/of ter plaatse komen voor advies. Spring zeker onze winkel eens binnen en vraag ons om advies! 

ETC interieur & meer

ETC Slaap- en relaxcomfort

Contactformulier