Maatkasten:
van praktisch opbergen tot tentoonstellen

Met maatkasten kun je alle kanten uit, het zit al in het woord. Weinig inspiratie maar wel toe aan kasten op maat? Wij denken graag met je mee. In deze blog geven we je wat inspiratie mee en weet dat wat voor je klaar staan om je maatkasten onder handen te nemen. 

Open, gesloten of een mix?

Een maatkast met gesloten kasten oogt netjes en onttrekt alles aan het zicht, wat een voordeel kan zijn. In principe blijft ook alles in de kast veel beter stofvrij. Ga je voor een open inbouwkast dan kun je alles netjes tentoonstellen en tonen. Zelfs de geschenkjes die je de komende feestperiode misschien gaat krijgen, kunnen er een plekje krijgen. Zorg er wel voor dat de indeling zo is dat alles er steeds proper kan bijliggen. Ga je voor een inbouwkast met open kasten als kleerkast en is er invallend zonlicht, weet dan dat de kans bestaat dat je kledij gaat verkleuren. 

Uiteraard is ook mixen en matchen tussen gesloten en open kasten perfect mogelijk. 

Welk materiaal voor je maatkast?

De waaier aan mogelijke materialen is ontzettend uitgebreid bij maatkasten. Het spreekt voor zich dat het materiaal grotendeels de look van je maatkasten bepaalt, maar ook bij het onderhoud speelt het materiaal een rol. De meest voorkomende materialen zijn hout, MDF, metaal en kunststof platen met een houtlook. Wij denken graag met je mee zodat we je kasten op maat naadloos in je interieur kunnen integreren. 

Je kast afwerken met deuren?
Heel wat opties!

  • Maatkast met schuifdeuren
    Schuifdeuren doen je ruimte besparen en komen vaak in de slaapkamer voor. Je kunt ze ook open laten staan zonder dat het storend is en ga je voor glas, dan creëer je een ruimtelijk gevoel. Alle kasten tegelijkertijd open doen is echter geen optie.
  • Inbouwkasten met draaideuren
    Meestal de voordeligste en meest voorkomende oplossing bij maatkasten. Het enige nadeel is dat je aardig wat ruimte verliest.

Wist je trouwens dat je ook spiegels in je maatkasten kan verwerken? Je kunt ze zelfs over de volledige breedte van de kast laten plaatsen. Spiegels vergroten je ruimte en bij lichtinval zorgen ze er ook voor dat er meer licht naar binnen valt. 

De kostprijs van
een maatkast?

Bij ETC maken we maatkasten voor ieders budget. De kostprijs van een kast op maat hangt samen met het materiaal, de afmetingen en de afwerking. De mogelijkheden zijn eindeloos. We bespreken graag met jou de mogelijkheden en zorgen voor een piekfijne oplossing die aansluit bij je interieur en past binnen je budget.

Ons advies over jouw ideale maatkast?

Onze maatkasten komen ontdekken en jouw plannen bespreken? Je bent altijd van harte welkom in onze showroom of maak een afspraak zodat we alles rustig kunnen  bespreken. 

ETC interieur & meer

ETC Slaap- en relaxcomfort

Contactformulier