Je interieur herinrichten:

Hoe pak je dat aan?

Je huidige interieur zat en is het tijd voor een complete make-over? Top, maar hoe begin je daar aan? In elk geval niet halsoverkop, dat geven we als specialist in interieurinrichting met heel wat ervaring alvast mee. Wij zetten enkele tips voor je op een rijtje. Zo neem jij je interieur vakkundig onder handen en pak je je herinrichting efficiënt aan. 

Laat je inspireren

Lees magazines, scroll door Pinterest, volg alles op Instagram, bezoek beurzen en spring onze showroom eens binnen, kortom: laat je inspireren. Maak een moodboardje met stijlen en decoratie die je leuk vindt. Zo ontdek je wat in je smaak valt en kun je deze inspiratie gestructureerd beginnen door te vertalen naar je eigen interieur. Laat je bij voorkeur bijstaan door interieurspecialisten. Zij gidsen en begeleiden je snel naar prachtige oplossingen. 

Vorige slide
Volgende slide

Ga gestructureerd
te werk

Face it, je ruimte is waarschijnlijk beperkt. Belangrijk is dan ook om de beschikbare ruimte in kaart te brengen. Een bouwtekening en/of plattegrond helpt je alvast aardig op weg. Bekijk je ruimtes en ga voor de optimale indeling. Laat je vooroordelen los en probeer het verleden weg te denken. Je gaat voor een nieuwe totaalinrichting van je interieur en het enige waar je rekening mee moet houden zijn de ruimtes en zelfs die kun je misschien aanpassen? Ook hier: professioneel interieuradvies is in deze fase goud waard. Zo voorkom je fouten en miskopen. 

Een kleurenpalet
op maat

Een kakofonie aan kleuren en stijlen is zelden een goed idee. Eenheid, rust en harmonie, zijn de woorden waar het om draait. Ga voor kleuren en een sfeer waar je je prettig bij voelt en nee, je hoeft niet elke trend slaafs te volgen. Het is belangrijk dat jij je thuis voelt in je interieur. Ga voor een sobere basis en versterk het effect eventueel met wat eyecatchers of kleurrijke elementen. Deze kun je ook regelmatig wisselen als je wil. Zo speel je snel en makkelijk met je interieur. 

Vertrek van een solide basis

Een gouden tip bij interieurinrichting? Zorg dat de basis goed zit! Op basis van je budget kun je eerst de fundamentals in orde brengen. Vloeren, wanden, raambekleding, … Als de basics van je interieur goed zitten leg je je fundament. Hier kun je in de toekomst op verder bouwen. Houd de inrichting ook praktisch. Denk goed na over hoe je je woning en inrichting gaat gebruiken. Kleine kinderen of een huisdier? Dan maak je vaak beter andere keuzes, dan wanneer je gezellig met zijn tweetjes bent.

Vorige slide
Volgende slide

En toen was er licht

Heel wat mensen staan er te weinig bij stil merken we in de praktijk, maar vergeet je verlichting niet. Meer nog, zorg voor een degelijk lichtplan. De aansluitpunten en stopcontacten kunnen heel wat bepalen. Zorg ook hier dat de basisverlichting goed zit en vul vervolgens aan met sfeerverlichting en functionele verlichting.

Kun je wat hulp gebruiken?

Wat ondersteuning nodig bij de totaalinrichting van je interieur? Bij ETC denken we als ervaren interieurspecialisten graag met je mee. Wij komen met ideeën en oplossingen op de proppen passend bij jouw smaak en budget. Indien gewenst ontzorgen we je volledig, maar net zo goed houd je de touwtjes zelf in handen en vullen we je naadloos aan. Ga je voor een nieuwe inrichting? Geef ons zeker een seintje! 

ETC interieur & meer

ETC Slaap- en relaxcomfort

Contactformulier