Hoe kan je je maatkast het beste indelen?

Hangen, leggen of in laden stoppen? Met een maatkast kan het allemaal. Goed nadenken over de indeling is dan ook belangrijk. Wij zetten alvast enkele aandachtspunten op een rijtje. 

Kleding hangen.
Hoe bepaal je de hoogte?

In de meeste kasten op maat is een hanggedeelte voorzien. Voor het hangen van hemden, bloezen, vesten, … reken je meestal op zo’n 100 cm vanaf de bovenkant van de garderobestang tot aan de bodem of plank. Ga je ook jurken hangen of broeken, dan neem je maar beter 130 cm om zeker te zijn. Avondjurken? Dan heb je zo’n 150 cm nodig. 

Welke diepte voorzie ik?

Als je gaat voor de perfecte diepte, dan adviseren we schuifdeurkasten van minimaal 68 cm en voor draaideurkasten toch zo’n 60 cm. Bij inloopkasten mag het misschien net wat minder zijn en kom je er met 55 cm. 

Hoe groot moet mijn kast in totaal zijn?

Dat is een persoonlijke keuze, maar denk er op voorhand goed over na. Hoeveel ruimte heb je ter beschikking en hoeveel opbergruimte heb je nodig? Denk bij het kopen van een maatkast ook toekomstgericht. 

Uit welk materiaal laat
ik mijn kast op maat maken?

Je maatkast moet perfect bij je interieur passen, dus de materiaalkeuze is een belangrijke factor. Uiteraard wil je ook dat je kast lang meegaat. Ga je voor massief hout, dan is de perfecte afwerking mogelijk, maar weet wel dat hout leeft en dus een beetje kan krimpen en uitzetten. Wij werken alvast met heel wat verschillende houtsoorten dus verschillende stijlen zijn mogelijk en ook qua prijs kunnen we hier rekening mee houden. Zo werken we veel met eiken- en beukenhout voor onze maatkasten, maar ook grenenhout is mogelijk. Als alternatief is er ook nog houtfineer, dan heb je wel de uitstraling van hout, maar niet het krimpen en uitzetten. 

Wij denken graag met je mee

Overweeg je een maatkast maar kan je wat advies gebruiken over de indeling? Wij denken graag met je mee. Bij ETC hebben we heel wat ervaring met het indelen van kasten op maat en kunnen we je gericht adviseren. Samen komen we tot een praktische en optimale inrichting en creëren we de maatkast van je dromen. Spring zeker eens binnen, we helpen je graag. 

ETC interieur & meer

ETC Slaap- en relaxcomfort

Contactformulier