Het perfecte bed? Dat kies je zo!

Een nieuw bed kiezen? Leuk, maar hoe zie je door het bos de bomen nog? Welk bed voor jou ideaal is, hangt van een heel aantal factoren af, maar we geven je alvast hier één belangrijke tip mee: test het uit in de winkel. Daar helpen we je bij ETC alvast graag een handje bij. 

Welke maat bed
heb je nodig?

Als je veel ruimte hebt is het aanlokkelijk om voor zo groot mogelijk te gaan. Ga er vanuit dat je bij je eigen lengte toch minimaal 20 cm moet bijtellen om comfortabel te liggen. In de breedte is 90 cm per persoon toch wel het minimum. Maatwerk is mogelijk, maar in principe zijn er ongetwijfeld standaardmaten die perfect aan je wensen voldoen. Bovendien maakt het dat ook heel wat makkelijk om lakens aan te schaffen. Zorg er voor dat je bed niet te kamervullend is, want dit doet de ruimte een stuk kleiner ogen. 

Before After

Besteed voldoende aandacht
aan je matras

Het frame mag dan belangrijk zijn voor de uitstraling van je bed, het matras maakt het verschil voor je nachtrust. Uitproberen is hier de boodschap, want er is niet één matras dat geschikt is voor iedereen. De populairste matrassen zijn uitgevoerd in traagschuim, latex of met pocketveren. Stuk voor stuk hebben ze hun plus- en mindere punten. Wij adviseren je graag in onze winkel, goed slapen laten we niet aan het toeval over. Hard, medium of zacht: samen komen we tot de perfecte oplossing. 

Previous
Next

Verstelbaar of niet

Je kunt je bed ook met allerhande snufjes laten uitrusten, het is maar waar je nood aan hebt en wat je plannen zijn in de slaapkamer. Lees je geregeld een boek of kijk je televisie, dan kan een elektrisch verstelbaar bed handig zijn. Bovendien kun je zo de ondersteuning wat op maat aanpassen, zeker als je wat ouder wordt geen overbodig luxe. 

Een bedbodem van topkwaliteit

Matras check, bezuinig ook niet op de kwaliteit van je bedbodem! Een duur matras brengt weinig zoden aan de dijk op een bedbodem of lattenbodem van matige kwaliteit. Een boxspring is een veelgemaakte keuze en daar kunnen we ons best in vinden. Wij kiezen ook resoluut voor bedbodems die voldoende ventileren. 

Afwerken met een topper

Je bed samengesteld? Je kunt het plaatje helemaal compleet maken met een bedtopper. Ze geven een extra luxueus gevoel en ze beschermen je matras, waardoor dit net iets langer meegaat. Een win-win dus. 

Laat je adviseren

Doordacht een bed kiezen? Kom eens een kijkje nemen in onze showroom. Als totaalinrichters zijn we perfect in staat om mee te denken. Klassiek, modern of net heel minimalistisch. Wij hebben het bed in jouw stijl naar voorkeur! Spring binnen bij ETC en tik je droombed op de kop. Zalig schaapjes tellen gegarandeerd. 

ETC interieur & meer

ETC Slaap- en relaxcomfort

Contactformulier