Enkele belangrijke interieurtrends voor 2021

Bij ETC houden we de vinger aan de pols. Wil je je interieur restylen? Geweldig, dan kun je met deze trends rekening houden, maar net zo goed laat je ze volkomen links liggen. Bij ETC mag je alvast rekenen op een totaalaanpak en denken we graag met je mee. 

De natuur nog
meer in huis

De laatste jaren zien we weer meer aandacht voor groen in huis en ook duurzame, natuurlijke materialen blijven hun opmars verder zetten. Botanisch wonen blijft een trend en nu we met zijn allen meer thuiswerken, hechten we er duidelijk nog meer belang aan. Linnen, biologisch katoen, hout en rotan zijn maar enkele populaire materialen. Ook droogbloemen die lang meegaan passen perfect in deze trend.

Een eyecatcher in je interieur

Hoewel heel wat interieurs bewust sober worden gehouden, wordt er in 2021 meer dan ooit uitgepakt met een ‘statement piece’. Een grote plantenpot, een opvallend schilderij of een beeldhouwwerk dat de aandacht trekt? Alles kan! Ze geven je interieur wat cachet en persoonlijkheid. Bovendien trekken ze de aandacht van gasten en brengen ze gesprekken op gang. 

Lichte houtsoorten

Lichte houtsoorten, die we vooral vinden in Scandinavische interieurs, worden nu ook in een industriële of luxueuze setting gebruikt. Met licht eiken hout, bamboe of licht acacia hout zit je in 2021 zeker goed. Vooral in meubels en vloeren is deze trend opvallend. Lichte houtkleuren vallen uitstekend te combineren met blauw, groen, bruin en nuances in grijs en wit. Ook houtkleuren die bij elkaar aanleunen mixen kan perfect. 

Kleur van het jaar ‘Brave Ground’

Voor verffabrikant Levis is ‘Brave Ground’ alvast de kleur van het jaar. Deze neutrale bruintint laat vooral andere kleuren toe om te schitteren en de aandacht te trekken. De kleur valt perfect te combineren met heel wat andere paletten. De kleur grijpt terug naar stabiliteit en de natuur.

Laat je adviseren en kies voor interieuradvies op maat

Dit zijn slechts enkele trends van de tientallen die er elk jaar op je af komen. Ze blindelings volgen heeft geen zin. Jouw huis moet vooral een thuis zijn en daar kan interieuradvies op maat zeker een handje bij helpen. Als totaalleverancier voor je interieur kunnen we je bij ETC feilloos adviseren en zorgen we voor een perfect interieur met stukken die matchen met je bestaande setting en smaak. 

Spring zeker eens binnen in onze showroom en ervaar onze persoonlijke aanpak. 

ETC interieur & meer

ETC Slaap- en relaxcomfort

Contactformulier