De perfecte eettafel?

Zo haal je ze in huis!

De geknipte eettafel? Een eettafel selecteren klinkt vaak eenvoudiger dan is het is. De keuze is enorm en welke past in je interieur? De juiste is een musthave, dus wij zetten alvast enkele zaken op een rijtje voor jou.

Vorige
Volgende

Keuzestress

Rond, ovaal, groot, klein, met metaal of hout … begin er maar aan. Begin met jezelf de belangrijkste vragen te stellen. Hoeveel mensen wil je aan je eettafel kunnen zetten, komt de tafel in het midden te staan of tegen een muur en moet ze opvallen of eerder opgaan in het decor? Ken je het antwoord op deze vragen, dan kunnen we samen al een stuk gerichter je eettafel gaan selecteren. 

Rond en ovaal
zijn hip

Waar vroeger een rechthoekige tafel standaard was, zijn rond en ovaal nu hip. Ronde vormen zijn speelser en natuurlijker en duiken sowieso meer op in het interieur. Bovendien ben je aan deze tafels altijd in staat elkaar te zien, wat de conversaties stimuleert. Ze ogen vaak ook net iets minder log. Ga je geregeld etentjes geven, dan valt een ronde of ovalen tafel zeker te overwegen.

De vorm is cruciaal

Een smallere ruimte heeft meer baat bij een vierkante tafel. Wil je het toch wat speelser maken, dan kan een eetkamerbank zoals je in restaurants geregeld ziet, een optie zijn. Zo win je aardig wat ruimte. Twijfel je tussen rond of rechthoekig? Een ovalen tafel zit er zowat tussen en kan het perfecte compromis zijn. 

De warmte van hout

Ga je voor een warm interieur, dan is hout de way to go. Voor de Scandinavische stijl kun je naar het uiterst betaalbare MDF grijpen. Ook marmeren tafels hebben momenteel de wind in de stijlen. Kijk verder dan het tafelblad, ook het onderstel vormt voor een groot stuk de uitstraling van je tafel. Een complexer onderstel maakt van je tafel een eyecatcher, maar met rechte ronde poten kun je het ook heel basic houden. 

Laat je professioneel adviseren

Kom je er zelf niet uit en kan je wel wat advies gebruiken? Bij ETC staan we voor je klaar. We bekijken je interieur van A tot Z en zorgen dat je eettafel perfect matcht met je andere items. Als interieurspecialisten denken we met je mee en zorgen we voor een coherent geheel. Wij hebben de juiste contacten en kunnen ook perfect voor maatwerk zorgen. Spring zeker eens binnen in onze showroom. Wij komen ook graag bij je thuis een kijkje nemen voor grotere projecten. 

ETC interieur & meer

ETC Slaap- en relaxcomfort

Contactformulier