5 veelgemaakte fouten bij het inrichten van je keuken

Het kiezen en inrichten van je keuken is leuk, maar je bekijkt het ook maar beter praktisch. Er zijn een aantal foutjes die geregeld voorkomen. Wij geven je alvast 5 veel voorkomende missers mee. Voorkomen is beter dan genezen. 

Fout 1: Te smalle kasten

Meer kasten, meer opbergruimte? Niet als dat betekent dat je met allemaal piepkleine ruimtes zit. Zorg voor grote kasten, daar kan je simpelweg meer in kwijt en het is praktischer. Bovendien is het vaak nog goedkoper ook. 

Fout 2: Zorg voor laden die volledig open kunnen

Laden die je niet volledig kunt openen? Onpraktisch en je verliest heel wat ruimte. Zorg dat je je laden volledig kunt uittrekken en benut elke centimeter ruimte. Je zult het je niet beklagen.

Fout 3: Een te klein werkblad

Comfortabel koken vraagt om ruimte, veel ruimte. Een groot werkblad is dan ook een must om je kookkunsten helemaal te kunnen botvieren. Het werkblad is de meest gebruikte zone, dus hoe groter, hoe beter. Ga toch voor minimaal 90 cm vrije ruimte, maar kan meer, ga er dan voor. 

Fout 4: Draaideuren onder het werkblad

Draaideuren? Ergonomisch zijn ze niet. Ga voor uittrekbare lades en je kunt veel meer ruimte benutten. Bovendien is het beter voor je rug, zeker op latere leeftijd. Draaideuren dwingen je op je knieën en de achterste ruimtes van kasten blijven maar al te vaak onbenut. Lades zorgen voor ongeveer 30% meer opbergruimte. Die kun je gebruiken, toch? 

Fout 5: Rechtse of linkse keuken

Ben je rechts- of linkshandig? Dit is belangrijk om je keuken in te delen! Ben je rechtshandig, dan staat de spoelzone het beste links, terwijl de voorbereidingszone en het kookgedeelte, rechts komen. Zo kun je het makkelijkste werken. Ben je linkshandig, dan draai je alles om. 

Laat je adviseren

Bij het inrichten van een keuken, komt best wel wat kijken. Het design is één ding, maar een praktisch ingerichte keuken is minstens even belangrijk. Bij ETC denken we op alle vlakken mee. We combineren de uitstraling van je keuken met een optimale gebruiksvriendelijkheid. Wij gidsen je stap per stap naar de perfecte keuken en stellen alle vragen die gesteld moeten worden. Zo beschik je voor jaren over de perfecte keuken. Meer weten? Spring onze showroom binnen en we vertellen je er graag meer over. Wij verkopen geen keukens, wij adviseren! 

ETC interieur & meer

ETC Slaap- en relaxcomfort

Contactformulier