Zo onderhoud je je boxspring

Bij ETC helpen we je met plezier aan een nieuwe boxspring. We adviseren je, zodat je met het perfecte exemplaar naar huis gaat. Maar eens thuis heeft je boxspring dan onderhoud nodig? In deze blog zetten we even kort op een rijtje wat je moet doen eens je boxspring is gearriveerd en hoe je je pareltje in topconditie houdt. 

Je boxspring
onderhouden loont

Een boxspring bestaat uit verschillende onderdelen die bijna stuk voor stuk wel wat onderhoud kunnen gebruiken. Het framewerk gaat zonder al te veel onderhoud vaak wel 20 jaar mee, maar een matras en topmatras hebben een merkelijk kortere levensduur. Het topmatras wordt dan ook het zwaarst belast, omdat je hier ook effectief contact mee maakt.

Je topmatras en matras onderhouden

Elke nacht verlies je aardig wat vocht, wel tot een kwart liter. Wil je langer van je matras kunnen genieten, dan lucht je dit het best dagelijks. Dit doe je door je dekbed even terug te slaan en het raam open te zetten. Met een molton en matrasbeschermer, bescherm je je (top)matras optimaal tegen dit vocht en zorg je dat het niet in je matras kan trekken. Bovendien je je (top)matras maar beter geregeld draaien. Om de twee à drie weken is niet te veel. 

De bekleding van je boxspring verdient ook aandacht

Wil je langer van je bekleding kunnen genieten dan onderhoud je deze maar beter. Er zijn heel wat verschillende stoffen op de markt, maar over het algemeen gelden de volgende richtlijnen: 

  • Stofzuig je bekleding geregeld zonder mondstuk. Zo verwijder je haren, stof en huidschilfers. 
  • Probeer de stof niet aan direct zonlicht bloot te stellen. Hierdoor kan je stof na een tijdje gaan verkleuren. 
  • Met Protexx bescherm je de stof optimaal tegen vlekken, maar je kunt er ook ontstane vlekken mee reinigen. 
  • Ga af en toe eens met een licht vochtige doek over de stof. 

Techniek ook onderhouden

Beschik je over een boxspring met een verstelbare bedbodem, dan verstel je maar beter het hoofd- en voeteneinde niet als je er op zit of ligt. Dit zorgt voor extra belasting en voor je het weet zit je met brokken. Een beetje siliconenspray kan wonderen doen tegen het piepen en kraken van je houten bodem. 

De perfecte boxspring in huis halen?

Is je boxspring werkelijk aan vervanging toe of wil je genieten van het comfort dat een boxspring je biedt? Spring eens binnen. Wij hebben een waaier aan prachtige modellen en adviseren je graag bij je keuze! 

ETC interieur & meer

ETC Slaap- en relaxcomfort

Contactformulier