Helemaal mee met de trend?
Ga voor een ‘curvy’ sofa

Toe aan een nieuwe zitbank en hoeft het niet te klassiek? Wil je eens uit de band springen en een beetje wegblijven van de typische vorm van een sofa? Dan ben je vast helemaal weg van een ‘curvy’ sofa. 

Sofa’s met ronde hoeken zijn populair

De ronde vormen van deze zitbanken vallen onmiddellijk op en op de sociale media kan je er niet naast kijken: sofa’s met ronde hoeken en bijzondere vormen veroveren de woonkamers. Logisch, want ze zorgen voor een stijlvolle en nonchalante look, al komen ze vooral in grotere leefruimtes tot hun recht. Om optimaal van de organische vormen te genieten heb je maar beter wat vierkante meters ter beschikking. Enkel zo groeien deze zetels uit tot een echt ‘statement’ piece. 

Ronde vormen
zijn niet nieuw

Een nieuw idee zijn zitbanken met ronde vormen niet, want al in 1938 doken ze op. Vandaag de dag vind je nog best wat vintage modellen uit de jaren ‘40 en ‘50 met ronde vormen. Zeker in de jaren ‘60 vielen ronde vormen niet weg te denken. De voorbije jaren werd er nog weinig geopteerd voor deze weelderige vormen en mocht alles wat strakker, maar je merkt het: alles komt altijd terug. Noem het gerust een tegenbeweging, al zijn er nog altijd veel fans van de strakkere look. Gelukkig verschillen smaken. 

Waarom jij kiest voor ronde vormen?

Ronde vormen hebben iets warms, sfeervols, sensueels, organisch en doen je je meteen thuis voelen. En toch zorgen ze voor een vleugje luxe en cachet, want zo gek veel kom je ze nu ook weer niet tegen. Al snel vormen ze een blikvanger in je interieur, waarmee je makkelijk een statement kunt maken. Zeker in fluweel trekken ze de aandacht en geven ze wat extra’s aan een ruimte. Speel gerust met de kleuren en texturen om tot een geweldig sfeervol resultaat te komen. 

Hulp nodig bij het kiezen van je ‘curvy’ sofa?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van je sofa met organische vorm? Combineren blijft een kunst. Bij ETC denken we met je mee en gaan we mee op zoek naar net die sofa die perfect met de rest van je interieur matcht. Wij zorgen voor maatwerk dat charmeert en perfect tot zijn recht komt. Laat jouw totaalinrichting maar ons over. 

ETC interieur & meer

ETC Slaap- en relaxcomfort

Contactformulier